Meteen naar de inhoud
Open navigatie
Main-photo.jpg Main-photo.jpg

Alles uit uw resources halen

Peer-to-Peer Simulatie

De kans om te leren verbeteren

Te weinig onderwijspersoneel om simulatiesessies te organiseren zorgt er vaak voor dat waardevolle hulpmiddelen zoals trainingsfaciliteiten en trainingsmaterialen te weinig worden gebruikt. Deze reservecapaciteit zorgt voor een slecht investeringsrendement en resulteert ook in minder trainingstijd voor de studenten. En nog belangrijker, een gebrek aan mogelijkheden om resultaten te oefenen met te weinig praktijkervaring voor deelnemers om hun competenties en vertrouwen toe te laten nemen. De "peer-to-peer" methode zorgt voor doelbewust oefenen en ‘mastery learning’.

 

_BER3626.jpg

Samen leren

Samen leren is een effectieve en efficiënte manier om belangrijke vaardigheden en procedures te leren of te oefenen. In een tijd waarin hulpmiddelen schaars zijn en de eisen voor personeel alleen maar toenemen, biedt de ‘peer-to-peer’-onderwijsmethode studenten de mogelijkheid om gebruik te maken van een waardevol hulpmiddel, namelijk elkaar. Met deze methode kan er ook meer geoefend worden dan met traditionele onderwijs- en trainingsmethoden, omdat er geen instructeur aanwezig hoeft te zijn die getraind is in simulatie en debriefing.

Door van elkaar te leren kunnen leden van kleine groepen elkaar begeleiden door verschillende formele trainingsscenario’s. De scenario’s zijn gestandaardiseerd, vaak met ingebouwde scores en feedback, zodat de groepen deelnemers zelf kunnen oefenen totdat ze denken dat ze competent genoeg zijn en vertrouwen hebben. Dit noemen we ook wel ‘mastery learning’ of ‘doelbewust oefenen’. Dergelijke leermethoden leveren ook iets op, omdat deelnemers normaal gesproken uit dezelfde groep afkomstig zijn of collega’s op een afdeling zijn. Het is niet bedoeld ter vervanging van onderwijs en activiteiten die ontworpen zijn en uitgevoerd worden door personeel, maar is een aanvulling op de onderwijs- en leeractiviteiten en verhoogt de kwaliteit van onderwijs in z’n algemeenheid.

Weten hoe u peer-to-peer learning succesvol kan implementeren?

DO's & DON'Ts Checklist

De mate waarin studenten voordeel halen uit peer-to-peer leaning is afhankelijk van uw aanpak. Aan de hand van deze checklist kan u ervoor zorgen dat uw organisatie en faculteit een optimale omgeving creëren m het maximum uit peer-to-peer learning te halen.

Download Checklist 

19-17305_Checklist_cover-1.png

Hoe Laerdal kan helpen

Laerdal biedt oplossingen zodat studenten elkaar kunnen trainen. Onze peer-to-peer-programma’s bieden stapsgewijze instructies met ingebouwde scores, zodat studenten elkaar basisvaardigheden kunnen leren in een vertrouwde omgeving. Onze programma’s zijn dusdanig ontworpen dat alle leermogelijkheden gebruikt worden zodat er meer wordt geleerd.

Meer informatie aanvragen

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.