Meteen naar de inhoud
Open navigatie
long-term-support-services-hero.jpg long-term-support-services-hero.jpg

Advisory and Support Services

Helpen bij het implementeren van succesvolle simulaties

Ons team bij Laerdal kan u op weg helpen van de lancering van het project tot de duurzame integratie van trainingen op basis van simulatieonderwijs. Of u nu besluit om een totaalaanpak te volgen om uw project te ondersteunen of om gebruik te maken van individuele diensten uit ons complete portfolio, wij helpen u bij het ontwerpen en succesvol implementeren van uw training.

Met kennis en expertise in het ontwerpen en faciliteren van simulatietrainingen, kunnen we u helpen bij het ontwikkelen van oplossingen die zijn afgestemd op de belangrijkste behoeften van uw organisatie, ongeacht in welke fase van het simulatietraject u zich bevindt.

Lees meer over ons aanbod aan oplossingen of spreek met ons over het ontwerpen van een individueel plan dat aan uw behoeften voldoet.

consulting-icon.png

 

Tijdens de fase consulting kan Laerdal u helpen met:
 • Een totaalaanpak
 • Ontwerp van de infrastructuur
 • Financieringsmogelijkheden
 • Doelen instellen

Een totaalbeeld van uw situatie

Wilt u "simulatieonderwijs" introduceren of verder optimaliseren? Misschien staat u momenteel voor de spannende taak om in uw organisatie te starten met simulatieonderwijs of bestaande processen te verfijnen, maar weet u nog niet precies waar u moet beginnen? Vanaf de eerste stap van het "innovatieve idee" tot de succesvolle en duurzame "implementatie", heeft u de juiste aanpak en procedures nodig om uw doel te bereiken.

Lees meer over het ontwerp van de infrastructuur en opleidingsdoelstellingen

Het belang van de totaalaanpak

Om toekomstige instructeurs in staat te stellen hun kennis optimaal over te dragen aan hun studenten, hen sterker te motiveren en het prestatieniveau continu te verhogen, moet vooraf een belangrijk proces in gang worden gezet; het creëren van optimale leeromstandigheden. Dit betekent niet alleen een goede leeromgeving voor de studenten, maar ook - of liever nog - optimale onderwijsomstandigheden creëren voor de toekomstige instructeurs. Hierbij is het noodzakelijk om de belangrijkste drijfveren voor succes te kennen en daar van tevoren op te focussen. Dit is waar onze adviesdiensten in beeld komen. We analyseren samen met u de bestaande situatie en de behoeften om het best mogelijke effect van uw financiële, tijd- en personeelsinvesteringen te bereiken: 

 • Bestuderen van de huidige omstandigheden, behoeften en uitdagingen
 • Analyse van de gewenste training- en ondersteuningsmaatregelen voor uw docenten
 • Advies over op maat gemaakte trainingsoplossingen en de integratie van technische infrastructuren

 

Bouwen aan de ruimtelijke infrastructuur

Bent u er al van overtuigd dat een skillslab doorslaggevende voordelen biedt bij de opleiding en dat tal van zorgsituaties er op praktische wijze kunnen worden gesimuleerd? Heeft u net wat meer knowhow en kennis nodig om succesvol een skillslab op te zetten? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij zullen u hierin ondersteunen!

 

Ontwikkeling, integratie en consolidatie van trainingsprogramma's voor docenten en studenten

Staat u momenteel voor de spannende taak om in uw organisatie te starten met simulatieonderwijs of bestaande processen te verfijnen? Maar weet u nog niet precies waar u moet beginnen? U heeft de juiste aanpak nodig om uw doel te bereiken. Neem gerust contact met ons op!

 

Wat zijn de eerste stappen?

Laerdal kan u adviseren in de beginfase van uw project op alle gebieden, van inventarisatie, financiering, infrastructuurplanning, ondersteuning bij het aanvragen van financiering tot het verduidelijken van strategisch-conceptuele of methodologisch-didactische kwesties.  Dit omvat ook het stellen van uw doelen voor een succesvolle integratie in het curriculum.

 

Bepaal uw doelstellingen

U vertelt ons uw doelen - wij wijzen u de weg om daar te komen!
We geven u altijd een totaaladvies; van advies over de technische opzet van het SkillsLab, over ondersteuning bij het aanvragen van financiering, tot het verhelderen van strategisch-conceptuele of methodologisch-didactische kwesties. 

 

Vraagt u zich af hoe u uw project vlot op koers krijgt?

We kijken ernaar uit om samen met u een geschikte oplossing te vinden. Neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak voor een eerste consultatie!

Contact

planning-icon.png

 

Tijdens de fase planning kan Laerdal u helpen met:
 • Uitdagingen begrijpen
 • Implementatie
 • Strategie ontwikkeling

De uitdagingen

De uitdagingen om simulatieonderwijs definitie te verankeren
Het doel is bepaald, de simulator die in de toekomst gaat worden gebruikt is geselecteerd, de juiste docenten voor de implementatie zijn aangeduid, de architect voor het ruimtelijk ontwerp van het SkillsLab is aangesteld en de training over de omschakeling met de simulatoren is gepland. Nu kunnen we aan de slag!

Ondanks goede bedoelingen bestaat het gevaar dat simulatie als onderwijsmethode op lange termijn niet in de werkomgeving wordt geïntegreerd. De oorzaken zijn divers en liggen vaak in het gebrek aan of onvoldoende planning voor een succesvolle stap-voor-stap implementatie.

Lees meer over implementatie en strategieplanning

Stap-voor-stap implementatie

Vraagt u zich af hoe een stap-voor-stap implementatie voor u eruit kan zien? 

 • Strategische,
 • Conceptuele,
 • Infrastructurele, en
 • Methodologisch-didactische vragen

We kijken ernaar uit om met u samen te werken om een geschikte oplossing te vinden tijdens een gezamenlijke strategiedag.

 

Bent u geïnteresseerd in het plannen van een strategiedag?

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak.

Contact

training-icon.png

 

Tijdens de fase training kan Laerdal u helpen met:
 • Faculteit en personeelsontwikkeling
 • Optimalisatie van apparatuur

Capaciteitsopbouw van het docententeam

Waar ervaring ontbreekt, is een methode nodig
Om studenten in staat te stellen patiënten succesvol te verzorgen en/of medisch te behandelen, is de bekwaamheid van docenten om inhoud op een praktijkgerichte manier over te brengen van cruciaal belang. In de veronderstelling dat" lesgeven" kan worden geleerd, is het essentieel om specifiek de competenties van docenten voor het plannen, begeleiden en evalueren van simulatietrainingen te bevorderen. De studie of opleiding van een docent in de gezondheidssector omvat gewoonlijk geen praktijkgerichte lessen in" simulatieonderwijs", zodat deze onderwijscompetentie alleen moet worden verworven in de latere beroepsactiviteit door middel van eventuele bijscholing en opleiding. Hieruit blijkt het belang van bedrijfsspecifieke, behoeftegerichte initiatieven voor permanente educatie om docenten in de gezondheidszorg voor te bereiden op het gebruik van simulatietraining.

Ons opleidingsportfolio is ontworpen om u te helpen de beste praktijken en procedures in uw simulatietraining te implementeren en het leersucces van uw deelnemers te maximaliseren. Met het oog hierop bereiden wij u voor op uw toekomstige rol op basis van UW leerdoelstellingen. Dit bereiken wij door middel van op de doelgroep afgestemde cursusconcepten, waarvan de inhoud altijd op maat wordt gemaakt. Onze workshops en praktijkopleidingen, die op elkaar voortbouwen, worden op verschillende manieren gegeven, waarbij zowel digitale als face-to-face sessies worden georganiseerd.

Lees meer over Educational en Technical Services, en trainingen

Educational Services

Methodologisch-didactische cursussen

 • Basic Getting Started-cursussen
 • Virtuele trainingsessies onder leiding van een instructeur (VILT)
 • Debrief cursus
 • Curriculum integration
 • Teaching with SimPad
 • Teaching with LLEAP Software 

 

 

Bent u geïnteresseerd in een cursus?

Neem contact met ons op zodat we u een geschikte cursus kunnen aanbieden.

Contact

practice-transfer-icon.png

 

Tijdens de fase transfer kan Laerdal u helpen met:
 • Omschakelen van plan naar praktijk
 • Onderhoud van apparatuur
 • Langetermijnplanning

Begeleiding voor uw team

Om ervoor te zorgen dat uw team van docenten systematisch en met vertrouwen kan toepassen wat ze zojuist hebben geleerd, is het belangrijk dat ze eerst gaan doen en implementeren wat ze hebben geleerd. Dit is een cruciale factor om deze onderwijsmethode op lange termijn met succes op te zetten in uw eigen werkomgeving.

Bovendien heeft u als gebruiker baat bij een simulator die altijd topprestaties levert.  

Lees meer over praktische transfer, simulatieapparatuur, simulatiedoelstellingen

Succesvolle praktische transfer

Bent u benieuwd hoe uw eigen praktische transfer er voor u en uw team uit kan zien?
Wij kijken ernaar uit om samen met u de consolidatie van uw nieuw verworven vaardigheden te bepalen met behulp van een individueel praktisch transferplan en om u tijdens deze periode met raad en daad bij te staan.

 

Simulatieapparatuur

Technische ondersteuningsprogramma's
Naast het team is de gebruikte simulatieapparatuur een belangrijke succesfactor. Het moet gebruiksklaar zijn en blijven. Het preventief onderhoud van Laerdal biedt u de nodige zekerheid.

Wij helpen u om u simulatiedoelstellingen te bereiken

Staat u voor de spannende taak om te starten met simulatieonderwijs of om een bestaand programma te verfijnen of uit te breiden? Ons team van deskundigen adviseert en ondersteunt u vanaf de eerste stap van het innovatieve idee tot de succesvolle en duurzame implementatie.

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak voor een eerste consultatie!

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdals Privacyverklaring.

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdals Privacyverklaring.