Meteen naar de inhoud
Open navigatie
_8LR5250.jpg _8LR5250.jpg

Best practices voor verpleegkundig onderwijs

Verpleegkundig onderwijs

Het veranderende verpleegkundige landschap

Wereldwijd heeft de zorgsector te maken met een tekort aan gekwalificeerde klinische zorgverleners. Dit is met name het geval in de verpleegkundige sector. Meestal onder druk van het voldoen aan financiële doelstellingen hebben ziekenhuizen steeds minder verpleegkundig personeel, waardoor verpleegkundigen het gevoel hebben dat ze te veel werk moeten verzetten. Verder is het vak van verpleegkundige in de afgelopen jaren veranderd. Zo wordt er van verpleegkundigen verwacht dat ze uitgebreide vaardigheden en verantwoordelijkheden hebben, aangezien de hedendaagse patiënten steeds complexere zorg vereisen. Een gebrek aan klinische oefentijd zorgt er echter voor dat verpleegkundigen niet goed voorbereid zijn om aan de uitdagingen van de huidige zorgomgeving te voldoen.

Overal ter wereld is er veel vraag naar verpleegkundigen, en de vraag neemt alleen maar toe. Internationaal neemt de behoefte aan verpleegkundigen toe, aangezien er wordt geschat dat de ouder wordende bevolking in 2020 ongeveer 50% van alle zorgbronnen gebruikt. Het tekort aan verpleegkundigen is nijpend en er zijn wereldwijd minstens 10 miljoen nieuwe verpleegkundigen nodig.

Wereldwijd tekort aan verpleegkundigen

2.5M verpleegkundigen nodig in India
5M verpleegkundigen nodig in China
2+M verpleegkundigen nodig in de VS en de Europese Unie

Verpleegkundigen op de toekomst voorbereiden

In deze tijd van veranderingen en uitdagingen zijn niet alleen meer maar ook beter voorbereide verpleegkundigen van essentieel belang om aan de behoeften van het veranderende zorglandschap te voldoen. Trainers moeten uitgerust worden met de kennis, vaardigheden en het gedrag om praktische leermomenten te creëren en te leveren die reflecterende oefeningen en resultaten promoten in meetbare uitkomsten.

Er wordt steeds vaker gebruikgemaakt van simulatiegebaseerde training om theoretische kennis en klinische ervaringen te verbeteren of aan te vullen. Simulatie kan tevens gebruikt worden voor oplossingen voor studenten voor geselecteerde vaardigheden, om de klinische vaardigheden en besluitvormingscapaciteiten van studenten te beoordelen en om studenten kennis te laten maken met klinische uitdagingen die ze niet rechtstreeks of regelmatig tegenkomen, maar waar ze wel op voorbereid moeten zijn. Simulatie kan gebruikt worden om de overgang naar oefenen te versnellen, om op een efficiëntere manier personeel aan te nemen, om professionele trainingsprogramma’s te verbeteren en om resultaten voor patiënten te helpen verbeteren. 

De hulpmiddelen bieden om meer levens te helpen redden

Het vak van verpleegkundige is veelomvattender geworden, vereist meer verantwoordelijkheden, vaardigheden en training en hierdoor zijn er verschillende manieren vereist om vaardigheden te ontwikkelen. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat het trainen van docenten om best practices te implementeren in simulatie van essentieel belang is voor een succesvol programma.

Via simulatiegebaseerde trainingen kunnen studenten successen en fouten ervaren en tegelijkertijd in een veilige omgeving het nodige vertrouwen opdoen. Indien toegepast in daadwerkelijke zorgomgevingen zorgt simulatie ter plaatse voor efficiëntere trainingen door gebruik te maken van de echte protocollen, processen en apparatuur die het team iedere dag gebruikt. Door situaties te gebruiken die weinig voorkomen maar waarvoor de volledige aandacht is vereist in de trainingen van een professionele zorgverlener, leren studenten op een rustige en nauwkeurige manier voor patiënten te zorgen in situaties met een hoog risico. Simulatiegebaseerde training kan op een effectieve manier helpen bij het onderwijzen, trainen en aannemen van goede verpleegkundigen, terwijl vaardigheden worden verbeterd en er hulpmiddelen worden geboden om het tekort aan verpleegkundigen op te vullen om meer levens te helpen redden.

Hoe Laerdal kan helpen

Ontworpen met verpleegkundigen in gedachten, concentreren onze programma's en producten voor het trainen van verpleegkundigen zich op het identificeren van leerdoelen die door middel van simulatie gehaald kunnen worden. Als de juiste leerdoelen eenmaal zijn vastgesteld, wordt er content gedefinieerd om de doelen te ondersteunen. Tot slot worden de juiste hulpmiddelen aanbevolen om de simulatie-ervaring te implementeren. We hebben op basis van het meest recente verpleegkundige curriculum uitgebreide feedback van klanten geïntegreerd om ervoor te zorgen dat we aan de specifieke behoeften van onze gebruikers voldoen. Laerdal ondersteunt verpleegkundige programma’s met de nodige hulpmiddelen, ondersteuning en service om onze klanten te helpen hun doelen te halen en om meer levens te helpen redden.

Meer informatie aanvragen

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.